Fermentoitavat hiilihydraatit sokeriruokosta tai makeasta sorgosta voidaan hyödyntää suoraan sokeriruokomehun muodossa tai yhdessä sokeritehtaan kanssa melassista.
Sokeriruokomehu valmistetaan murskaamalla / diffusoimalla raaka sokeriruoko ja uuttamisen jälkeen selkeyttämällä kalkkimaidolla ja rikkihapolla epäorgaanisen fraktion saamiseksi. Uute voidaan sitten haihduttaa haluttuun pitoisuuteen ja käyttää suoraan fermentoinnissa. Suuri haitta sokeriruokomehun käytössä on sen epävakaus pitkien varastointiaikojen aikana.
Melassi on ei-kiteytyvä jäämä, joka jää jäljelle sen jälkeen, kun sakkaroosi on kiteytetty sokeriruokomehusta. Tämä raskas viskoosi materiaali koostuu sakkaroosista, glukoosista ja fruktoosista, ja sen kokonaishiilihydraattipitoisuus on 50-60 %. Melassia voidaan helposti varastoida pitkään ja laimentaa tarvittavaan pitoisuuteen ennen käyttöä.